PIECZARKI NADZIANE

Wydruk przepisu
PIECZARKI NADZIANE
Kochani polecam dzisiaj na obiad pyszne pieczarki z bardzo aromatycznym farszem i mega chrupiącą posypką .... pyszności 🙂
Czas przygotowania 20 min
Czas gotowania 40 min
Porcje
osób
Składniki
FARSZ
POSYPKA
Czas przygotowania 20 min
Czas gotowania 40 min
Porcje
osób
Składniki
FARSZ
POSYPKA
Sposób przygotowania
  1. Pieczearki obieramy z zewnętrznej skórki. Cebulę, selera i czosnek drobno siekamy i smażymy na maśle, gdy będą delikatnie zarumienione, dokładamy bardzo drobno pokrojoną pierś z kurczaka i wszystko podsmażamy kilka minut. Pozostałe składniki dokładnie ze soba mieszamy i dodajemy przestusdzone warzywa z kurczakiem, mieszamu i nadziewamy powstałą masą nasze pieczarki.
  2. Wszystkie składniki na pposypkę rozcieramy w dłoniach, w celu połączenia się smaków. Każdą już nadzianą pieczarkę dokładnie obkładamy posypką, dociskając do farszu, robimy taką kopółkę.
  3. Pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 35-40 min, do zarumienienia się posypki, ma być złocista 🙂 Podajemy ciepłe z dodatkiem pure ziemniaczanym i dowolną sałatką, lub jako samodzielne danie z sosem, np. cebulowym Smacznego 🙂

CIECIERZYCA Z KASZĄ NA CIEPŁO

Wydruk przepisu
CIECIERZYCA Z KASZĄ NA CIEPŁO
Zachęcam Was do wypróbowania bardzo smacznego dania, pysznego w wersji ciepłej jak i na zimno, w wersji mięsnej jak i wegetariańskiej. Szybkie i bardzo aromatyczne
Czas przygotowania 10 min
Czas gotowania 20 min
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 10 min
Czas gotowania 20 min
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę i seler pokrojone drobno. Dodajemy pokrojone pomidorki i drobniutko poszatkowany czosnek, mieszamy i wsypujemy ciecierzycę oraz kaszę. Doprawiamy przyprawami, solą oraz pieprzem i chwilkę smażymy. Pod koniec smażenia wrzucamy pokrojony w kostkę ser i mieszamy nadal smażąc. Podajemy posypane szczypiorkiem . Na ciepło lub zimno, z klopsikami lub bez 🙂 smacznego