
Czas przygotowania | 10 min |
Czas gotowania | 20 min |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 słoik gotowej ciecierzycy bez zalewy
- 10 dkg kaszy kuskus perłowej to ta większa
- 1/2 słoiczka suszonych pomidorów
- 2 łodygi Selera naciowego
- 1/2 Sztuki Cebuli
- 10 dkg Sera typu feta
- 2 czubate łyżeczki suszonych pomidorów z ziołami
- 2 ząbki czosnku
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta piperzu
- Olej z pomidorków Jest bardzo aromatyczny
- Szczypiorek
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę i seler pokrojone drobno. Dodajemy pokrojone pomidorki i drobniutko poszatkowany czosnek, mieszamy i wsypujemy ciecierzycę oraz kaszę. Doprawiamy przyprawami, solą oraz pieprzem i chwilkę smażymy. Pod koniec smażenia wrzucamy pokrojony w kostkę ser i mieszamy nadal smażąc. Podajemy posypane szczypiorkiem . Na ciepło lub zimno, z klopsikami lub bez 🙂 smacznego