PIECZARKI NADZIANE

Wydruk przepisu
PIECZARKI NADZIANE
Kochani polecam dzisiaj na obiad pyszne pieczarki z bardzo aromatycznym farszem i mega chrupiącą posypką .... pyszności 🙂
Czas przygotowania 20 min
Czas gotowania 40 min
Porcje
osób
Składniki
FARSZ
POSYPKA
Czas przygotowania 20 min
Czas gotowania 40 min
Porcje
osób
Składniki
FARSZ
POSYPKA
Sposób przygotowania
  1. Pieczearki obieramy z zewnętrznej skórki. Cebulę, selera i czosnek drobno siekamy i smażymy na maśle, gdy będą delikatnie zarumienione, dokładamy bardzo drobno pokrojoną pierś z kurczaka i wszystko podsmażamy kilka minut. Pozostałe składniki dokładnie ze soba mieszamy i dodajemy przestusdzone warzywa z kurczakiem, mieszamu i nadziewamy powstałą masą nasze pieczarki.
  2. Wszystkie składniki na pposypkę rozcieramy w dłoniach, w celu połączenia się smaków. Każdą już nadzianą pieczarkę dokładnie obkładamy posypką, dociskając do farszu, robimy taką kopółkę.
  3. Pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 35-40 min, do zarumienienia się posypki, ma być złocista 🙂 Podajemy ciepłe z dodatkiem pure ziemniaczanym i dowolną sałatką, lub jako samodzielne danie z sosem, np. cebulowym Smacznego 🙂

Dodaj komentarz