CIECIERZYCA Z KASZĄ NA CIEPŁO

Wydruk przepisu
CIECIERZYCA Z KASZĄ NA CIEPŁO
Zachęcam Was do wypróbowania bardzo smacznego dania, pysznego w wersji ciepłej jak i na zimno, w wersji mięsnej jak i wegetariańskiej. Szybkie i bardzo aromatyczne
Czas przygotowania 10 min
Czas gotowania 20 min
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 10 min
Czas gotowania 20 min
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę i seler pokrojone drobno. Dodajemy pokrojone pomidorki i drobniutko poszatkowany czosnek, mieszamy i wsypujemy ciecierzycę oraz kaszę. Doprawiamy przyprawami, solą oraz pieprzem i chwilkę smażymy. Pod koniec smażenia wrzucamy pokrojony w kostkę ser i mieszamy nadal smażąc. Podajemy posypane szczypiorkiem . Na ciepło lub zimno, z klopsikami lub bez 🙂 smacznego

Dodaj komentarz